BANKA VE FİNANS HUKUKU ARABULUCULUK UZMANLIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Ufuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Libra Akademi işbirliği ile 17-30 Mayıs ve 31 Mayıs-13 Haziran 2021 tarihlerinde Banka ve Finans Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Banka ve Finans Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimleri, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Özeroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Solak, Av. Arb. Arzu Çetin, Av. Arb. Saliha Nuran Canpolat, Av. Arb. Ebru Çorbacıoğlu, Av. Arb. Ali Selek, Av. Arb. Tuğçe Nermin Türk’ün eğitmenliğinde gerçekleştirilmiştir.  Banka ve finans hukukundan kaynaklı hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuğun dava şartı haline getirilmesiyle birlikte Banka ve Finans Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimleri gerçekleştirilmiştir.  Bu eğitimle Adalet Bakanlığı’nın verdiği özel eğitim iznine dayanarak mevcut durumda arabulucu olan kişilerin banka ve finans hukukunda arabuluculuk yetkinliğini kazanabilmeleri amaçlanmıştır.

Banka ve Finans Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitiminde katılımcılara, genel olarak banka ve finans bilgileri, 5411 sayılı bankacılık kanunu ve uyuşmazlıklar, 5464 sayılı banka kartları ve kredi kartları kanunu ve uyuşmazlıkları, 6493 sayılı ödeme ve menkul mutabakat sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları hakkında kanun ve uyuşmazlıkları, 6361 sayılı finansal kiralama, faktöring ve finansman şirketleri kanunu ve uyuşmazlıkları, 6362 sayılı sermaye piyasası kanunu ve uyuşmazlıkları, banka ve finans hukuku uyuşmazlıklarında arabuluculuk süreci, uygulama örnekleriyle Banka ve Finans Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık eğitimi verilerek katılımcıların eğitim sonunda Banka ve Finans Hukuku alanında yeterlilik kazanılması sağlanmıştır.

Ufuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde değerli eğitmenlerin eşliğinde gerçekleştirilen Banka ve Finans Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlanmıştır. UFSEM Banka ve Finans Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi ile yeni dönemde yeni katılımcılarla eğitim vermeye devam edecektir…