SAĞLIK HUKUKU ARABULUCULUK UZMANLIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Ufuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Libra Akademi işbirliği ile 31 Mayıs – 12 Haziran 2021 tarihlerinde Sağlık Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Sağlık Hukuku Uzmanlık Eğitimi, Doç. Dr. Özge Yücel, Doç. Dr. Gürkan Sert, Dr. Öğr. Üyesi Barış Toraman, Op. Dr. Serdar Şirazi,  Av. Arb. Nesrin Özkaya,  Av. Arb. Pervin Yıldız, Av. Arb. Gültezer Hatırnaz Erol ve Av. Arb. Cihan Orhan’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilmiştir. Sağlık ve tıp hukukundan kaynaklı hukuk uyuşmazlıklarının önemli bir kısmında arabuluculuğun dava şartı haline getirilmesiyle birlikte Sağlık Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitiminin ilki gerçekleştirilmiştir. Bu eğitim ile Adalet Bakanlığı’nın verdiği özel eğitim iznine dayanarak mevcut durumda arabulucu olan kişilerin sağlık hukukunda arabuluculuk yetkinliğini kazanabilmeleri amaçlanmıştır.

Sağlık Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitiminde katılımcılara; sağlık hukukunun temel kavramları, kişisel verilerin korunması, hasta hakları ve hasta mahremiyeti, hukuka uygun tıbbi müdahale, tıbbi uygulama hataları, sağlık hukukundan doğan tazminat sorumluluğu, tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk sigortası, hekimlik meslek ahlakı yükümlülükleri, sağlık hukukunda uzman arabuluculuk hakkında eğitimi verilerek katılımcıların eğitim sonunda Sağlık Hukuku alanında yeterlilik kazanılması sağlanmıştır.

Ufuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde değerli eğitmenlerin eşliğinde gerçekleştirilen Sağlık Hukuku Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlanmıştır. UFSEM Sağlık Hukuku Arabuluculuk Uzmanlaşma Eğitimi ile yeni dönemde yeni katılımcılarla eğitimi vermeye devam edecektir…